laatste nieuws 2016

Audities KidzProms 2017

Ben jij het jonge talent dat we zoeken?

De Astense Harmonie St. Cecilia zoekt jonge zangers en zangeressen voor de vierde editie van de KidZproms die op 6, 7 en 8 oktober 2017 gehouden wordt. De audities vinden plaats op zondag 15 januari.

Jongens en meisjes tot 16 jaar kunnen auditie doen. Er worden zowel solisten als backing vocals gezocht. Dus als je graag eens met een groot orkest wilt optreden en je kunt goed zingen, geef je dan op en je wordt uitgenodigd voor een auditie!

Als je auditie doet, krijg je het voorlopige programma van de KidZproms 2017. Je mag auditie doen met een van die nummers, maar ook met een eigen gekozen nummer. Neem voor meer informatie of om in te schrijven voor de auditie contact op met Els Meulendijks, voorzitter van de KidZproms, via 0493-697032 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

kidzproms


Cursus Algemene Muzikale Vorming


Vind jij muziek maken ook zo leuk?
Speciaal voor jullie jongens en meisjes (vanaf groep 4) starten wij een cursus Algemene Muzikale Vorming.
Heb je interesse en mogen wij jou binnenkort verwelkomen als nieuwe muzikant binnen onze vereniging?
Lees dan onderstaande flyer en meld je aan voor vrijdag 23 december 2016!

IMG 20161215 WA0000


Kerststerren Actie, december 2016

Tijdens onze jaarlijkse kersterren actie op 6 en 7 december jl konden mensen niet alleen een kerstster kopen om onze vereniging hiermee te steunen, er was ook de mogelijkheid ze te doneren, dit jaar de Paters in Asten. Zaterdag 10 december hebben deze knappe dames de gedoneerde kerststerren overhandigd bij de Paters in Asten! 

IMG 20161210 WA0002

(Y)
Feestavond 2016, zaterdag 5 november

Op zaterdag 5 november was het weer tijd voor de 2 jaarlijkse feestavond voor onze gehele vereniging. Dit jaar extra speciaal omdat Alex Rutten, dirigent van ons A-orkest 25 jaar actief is binnen onze vereniging. We hebben Alex eens flink in het zonnetje gezet. Alex, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Proms concert in Borgentreich, zaterdag 29 oktober!

Op uitnodiging van de plaatselijke ‘Musikverein’ zijn wij op zaterdag 29 oktober met zo’n honderd Astenaren afgereisd naar het Duitse stadje Borgentreich om daar een spetterend Promsconcert te geven.

Al jaren onderhouden wij warme banden met Musikverein Borgentreich. Door de jaren heen zijn er al verschillende uitwisselingen over en weer geweest. 
Dit is de eerste keer dat wij als de harmonie een volledig Promsconcert met zang, combo en professioneel licht en geluid hebben neergezet in Duitsland.

Wat zijn we uiterst gastvrij en zorgzaam ontvangen, gewoon geweldig! Een groot feest, pullen bier, het publiek was uitbundig en deed vollop mee. We hebben met zijn allen een prachtweekend gehad. 

Een Promsconcert, waarin klassieke muziek wordt gecombineerd met pop- en rockmuziek, is een muziekevenement dat ze in Duitsland nog niet echt kennen. Toen enkele Borgentreichse muzikanten de RABO Proms 2015 bezochten waren ze dan ook erg onder de indruk. Zodanig dat ze ons hebben gevraagd om een avondvullend Promsconcert te geven. Op het programma staan werken als Home van Dotan, Adios Nonino (bekend van Máxima’s traan), Gerschwins Rhapsody in Blue en Child in Time van Deep Purple (dé hit van de RABO Proms 2015). 

Lees hier het artikel van 'het Peelbelang' en bekijk de foto's 

borchentreich

Steunt u ons tijdens de Grote Clubactie?

Wij vinden het belangrijk dat onze jeudleden op goede instrumenten muziek kan maken en dat ze muzikaal groeien binnen onze vereniging. Voor de aanschaf en onderhoud van deze instrumenten is veel geld nodig.
Steun ons tijdens de Grote Clubactie! 
Onze leden verkopen zelf ook loten waarmee u mooie prijzen kunt winnen.
Maar liefst 80 procent van de loten verkoop gaat rechtstreeks naar de deelnemende verenigingen.
Besteld u ze liever online, dat kan ook!

banner grote clubactie groot


Finale Maestro 2016, zaterdag 11 juni

Zaterdag 11 juni was het dan zover, de finale van Maestro 2016.
De zes Maestro’s moesten elk een moeilijker klassiek stuk en werken met een solist dirigeren.
Na een spannende avond en hevige strijdt is John van Dam uiteindelijk de grote winnaar geworden.
John van Dam, van harte gefeliciteerd en iedereen super bedankt voor deze prachtige avond!

Bekijk hier het artikel en de finale foto's gemaakt door Rob Fritsen (Siris)
Foto's van de 1e voorronde en 2e voorronde.

maestro2016winnaar


Limonade concert in de Klepel, zondag 5 juni
 

Zondag 5 juni werd het Limonadeconcert gehouden in de Klepel in Asten, alle jeugdleden van harmonie St.-Cecilia uit Asten presenteerden zich tijdens dit concert aan het publiek. Voor de leerlingen, die pas in september begonnen waren met hun muzieklessen, was het een van hun eerste concerten. Het B-orkest onder leiding van Ad Smeulders speelde bekende filmmuziek van Skyfall, The Lion King en Game of Thrones.

De AMV-blokfluitgroep onder leiding van Els Meulendijks bracht Tom Stone Recorder Rock en Rocking Recorder ten gehore. De jonge blokfluitleerlingen werden begeleid door het C-orkest onder leiding van Sophie de Ruijter en het B-orkest.

Ook de jonge slagwerkers van de Jeugdslagwerkgroep onder leiding van Rob van der Sommen lieten van zich horen. 

limonadeconcert2016


Optreden slagwerkgroep bij 'Klok en Peel', zondag 22 mei

Zondag heeft onze slagwerkgroep een prachtig optreden gegeven bij het evenement Klok en Peel in Asten. Dit alles vond plaats in en rond het museum. Het optreden was samen met Beiaardier Rosemarie Seuntiëns en solisten Jack Swaanen en Rinus Koolen! Ondanks het slechtere weer was er toch nog flink wat publiek :-)
Klik hier voor de foto's

klokkendag2016


2e voorronde Maestro, zaterdag 21 mei

Tijdens de tweede ronde op zaterdag 21 mei dirigeren de zes Maestro’s nogmaals hetzelfde stuk, maar dan hebben ze kunnen oefenen met het orkest en gedegen coaching gehad. De coaches zijn Bas Arts, Jeroen van Dijk, Robert Teeuwen, Martijn de Zoete, Jack Swaanen en Frans Jacobs. De tweede ronde wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel en begint om 20.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk.

1e voorronde Maestro, zondag 8 mei

De tweede editie van Maestro, waarin de Astense harmonie St. Cecilia op zoek gaat naar de beste nieuwe amateurdirigent van 2016, ging zondagmiddag van start met het voorstellen van de zes bekende Astenaren die de uitdaging aangaan. De deelnemers aan Maestro 2016 zijn Petra Martens, Mirjam Ockers, John van Dam, Elly Smits, Laurens Hoeben en Hans Geven.

Tijdens de eerste ronde in gemeenschapshuis De Klepel gingen de zes dirigenten in spe ook meteen voor het eerst de bok op. Zonder enige oefening dirigeerden ze een van de drie harmoniewerken Cry of the last unicorn, Ross Roy en Tangled medley. Het resultaat was niet onverdienstelijk. Alle Maestro’s hebben hun stuk tot een goed einde kunnen brengen en konden soms zelfs al tempowisselingen en dynamiek aangeven. Petra Martens, zelf actief als zangeres in dameskoor Vocal Surprise, behaalde de hoogste score van de eerste voorronde met haar uitvoering van Cry of the last unicorn, op de voet gevolgd door taekwondoër John van Dam met een vrolijke Tangled medley

maestro2016


1e Jeugdorkestendag in de Klepel in Asten, zondag 20 maart

Zondag 20 maart heeft de 1e jeugdorkestendag plaatsgevonden in de Klepel in Asten.
Deze dag is speciaal georganiseerd voor alle jeugdleden. Samen met de andere Astense muziekverenigingen Jong Nederland, St Antonius uit Heusden en Sancta Maria uit Ommel is er flink muziek gemaakt, hierbij vormden de blazers één orkest met 80 jeugdleden en de slagwerkers één slagwerkgroep met zo'n 35 jongens en meisjes. De dag is afgesloten met een gezamelijk concert!
Bekijk hier het artikel en de foto's op Siris

Zondag 6 maart, huldiging van 5 jubilarissen

Wat een fantastische dag! We hadden maar liefst 5 jubilarissen!
We hebben onze jubilarissen met limousines thuis opgehaald. Frans Jacobs (40 jaar), Marc Meulendijks (40 jaar), Mariel Martens (25 jaar) en Alex Rutten (25 jaar dirigent). Bij jubilaris Tonny Cortenbach (maar liefst 70 jaar lid... ) kwamen de limo's bij elkaar. Onder begeleiding van onze muzikale klanken trokken we als een optocht door Asten naar De Klepel, waar de voorzitter de jubilarissen prachtig heeft toegesproken, de orkesten (en de AMV-blokfluiters) een staande ovatie kregen na hun optreden én het nog wat uurtjes daarna ook erg gezellig was....
Bedankt allemaal!

Hier de link naar foto's en het artikel gemaakt door Siris

harmonie jubilarissen2016


Geef jij onze club een ZETJE!

ah zetje


Start AMV lessen, maandag 11 januari 2016

Maandag 11 januari zijn de eerste AMV (Algemene Muzikale Vorming) lessen gestart.
Maar liefst 21 leuke, zenuwachtige maar vooral enthousiaste kinderen hebben zich aangemeld.
Onder leiding van Juffrouw Els Meulendijks Verdonschot wensen wij alle kinderen veel succes!

IMG 20160111 WA0003 IMG 20160111 WA0002 IMG 20160111 WA0001Richtlijnen van onze vereniging, opgesteld t/m 2018 

Jaaroverzicht 2015