C-orkest: samen leren spelen

Leerlingen van de muziekschool die 1 – 1 ½ jaar op een instrument spelen komen voor het eerst terecht in het C-orkest.

Dat orkest bestaat uit ongeveer 10 kinderen, speelt in De Klepel en heeft een eigen dirigent.

De kinderen krijgen bij de aanvang als leerling een muziekmap met inspeeloefeningen, toonladders en veel leuke te spelen nummers.

Onder leiding van de dirigente gaan ze dan leren om die nummers samen te spelen. Dat valt in het begin niet altijd mee. Dat betekent bijvoorbeeld stil zijn, kijken en luisteren naar de dirigent, tegelijk beginnen aan een muzieknummer, goed leren tellen en ademhalen en kijken wat er voor tekens in het muziekstuk staan (hard of zacht spelen, gebonden of gestoten, langzaam of snel etc.).

Er is ook tijd voor een spelletje, bv wie kan er het langste een toon aan houden of wie kan het hardst of het zachtst blazen. Soms marcheren we muziek makend door het lokaal. Na een aantal maanden is het C-orkest dan zover dat ze samen op kunnen treden tijdens bv het Verenigingsconcert in januari of tijdens een voorspeelavond van de muziekschool.

Naast het muziek maken zijn er ook activiteiten bv disco-zwemmen, barbecuen en een muziekweekend.

Zodra een leerling het A-diploma heeft behaald stapt dit meestal over naar het jeugdorkest (B-orkest).

Het C-orkest gaat dan met de overgebleven kinderen en nieuwe leerlingen verder.

Repetitie op woensdag van 18.45 – 19.45 uur in het Gemeenschapshuis.

Dirigente: Sophie de Ruijter

Contactpersoon: