Dirigent jeugdslagwerkgroep

Rob van der Sommen zag op 27 november 1969 het levenslicht. Geboren en getogen in Helmond was het ook in Helmond waar hij voor het eerst de trommelstokken hanteerde, dit was bij het slagwerkensemble van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia.

Rob volgde diverse opleidingen bij o.a. Dhr. T. Kieft

(lichte muziek) en Dhr. M. Meulendijks (klassiek slagwerk),

en ook workshops werden niet geschuwd. Rob leidde jarenlang het (melodische) Slagwerk Ensemble Phileutonia (SEP) die juist het populaire en het entertainment gedeelte toevoegde aan de slagwerkmuziek. In deze tijd worden dan, uit noodzaak, de eerste arrangementen geschreven.

Toch koos Rob voor een studie Wiskunde en Natuurkunde (lerarenopleiding), wat hij in zijn laatste studiejaar nog aanvulde met zijn graad aan de HTS richting wiskunde. Muziek bleef aanvankelijk zijn hobby. Echter door de toenmalige dienstplicht belandde Rob bij het Fanfarekorps der Genie.

Op dit moment is Rob werkzaam als orkestslagwerker en bibliothecaris bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht (FKKL) te Vught, en tevens drummer van het allround-combo van dit orkest.

Daarnaast leidt Rob de slagwerkgroep van Fanfare 'De Vooruitgang' te Stiphout. Daarnaast is Rob instructeur van het slagwerkensemble en jeugdslagwerkensemble van Harmonie St. Cecilia te Asten, waar hij ook een deel van de opleiding verzorgt.

Als componist (verbonden aan DMP), en als instructeur, is Rob een autodidact. Zijn eerste grote compositie componeerde Rob in 1999, het betrof hier een compositie-opdracht voor het Koninklijk Slagwerkconcert, het thema voor deze concertcyclus was: Slagwerk met.....

Naast het componeren is Rob ook actief als arrangeur voor slagwerkmuziek, in zijn arrangementen worden combinaties met juist 'vreemde' instrumenten niet geschuwd.